۹ اشتباه رایج در زمان پختن مرغ و روش درست آن

0 112

اشتباه: شما دمای غذا را بررسی نمی کنید.

مرغ باید با دمای ۷۳ درجه سانتیگراد پخته شود. برای آزمایش آن، یک دماسنج گوشت را در ضخیم ترین قسمت گوشت (بدون تماس با استخوان) قرار دهید. سعی کنید از پختن گوشت بیش از این درجه حرارت اجتناب کنید، زیرا این یک راه مطمئن برای داشتن گوشت خشک دست است.

 این که مرغ خام باشد یا فقط کمی نپخته به نظر برسد، مهم نیست. مطمئنا شما دوباره آن را برای پختن به اجاق گاز (گریل، فر و غیره) برمی گردانید تا مرغ را برای مدت طولانی تری بپزید، اگر فکر می کنید هنوز کاملا پخته نشده است.

هنگام پخت میزان حرارت آن خیلی زیاد است. در طول فرآیند سرخ کردن مرغ اشتباهات زیادی وجود دارد. اگر حرارت خیلی زیاد باشد، باعث سوختگی قسمت بیرونی و نیم پز شدن قسمت داخلی مرغ می شود. دستیابی به دمای پخت مناسب کلید اصلی پختن مرغ است.

پخت مرغ خوشمزه فوت و فن های خاص خود را دارد. وقتی شما مرغ را به روش درستی بپزید، آن وقت مرغ شما نرم، لطیف و خوشمزه می شود.

اما اگر هنگام پختن مرغ برخی از این اشتباه ها را مرتکب شوید، ممکن است مرغ شما یا خشک شود یا سفت. و این موضوع حتما موجب ناراحتی شما خواهد شد.

شاید برای شما پختن مرغ دردسر ساز به نظر برسد، اما اصلا اینطور نیست. با مجله هفت حیات همراه باشید، در اینجا نحوه رفع رایج ترین اشتباهات هنگام پخت مرغ را آورده ایم.

۱

یخ مرغ منجمد شما با دمای اتاق ذوب می شود

آیا مرغ منجمد خود را روی میز قرار می دهید تا یخ آن ذوب شود؟ خوب، بهتر است بدانید طبق گفته USDA، هرگز نباید برای آب شدن یخ مرغ آن را روی میز بگذارید.

نگه‌داری مرغ در دمای اتاق حتی برای چند ساعت یا یک شب به باکتری‌های فوق العاده خطرناک امکان رشد و نمو می‌دهد. با این روش احتمالا نمی توان حتی با پختن مرغ  میکروارگانیسم‌های مضر را از بین برد. و این می‌تواند به طور ناخواسته باعث بیماری فرد شود.

روش درست پخت آن: به جای اینکه مرغ منجمد را روی میز بگذارید تا یخ‌ آن ذوب شود، آن را ۲ شب قبل از استفاده از فریزر به یخچال منتقل کنید.

شما می توانید آن را در ظرفی قرار دهید تا آب آن در ظرف جمع شود. سپس مرغ را در قفسه پایینی یخچال قرار دهید.

اگر زمانی که می خواهید از آن استفاده کنید هنوز یخ آن آب نشده است، مرغ را داخل یک کاسه آب سرد قرار دهید. شما باید مرغ حتماً در ظرف دربسته قرار دهید و هر ۳۰ دقیقه آب آن را تعویض کنید.

۲

مرغ را مرینیت نمی کنید

اگر شما چند ساعت زودتر مرغ تان را مرینیت نکنید ممکن است مرغ تان بی مزه شود. حتی اگر مرغ خود را مزه دار کنید، چاشنی به تنهایی ممکن است جواب ندهد، به این معنی که طعم خوبی نخواهید داشت.

متداول‌ترین اشتباهی که از سرآشپزهای تازه کار خانگی می‌شنویم این است که مرغ غذایی است که بیش از حد بی مزه است. این غذا هیچ طعمی ندارد، و مزه آن نچسب است.

روش درست پخت آن: مرغ بی مزه را با مرینیت کردن آن از قبل آماده کنید. این کار می تواند در وقت شما صرفه جویی کند. از طرفی ماریناد کردن مرغ آب کافی را برای جلوگیری از خشک شدن آن افزایش می دهد.

مارین کردن طعم‌های مختلفی به مرغ شما اضافه می کند، بنابراین هر بار از یک دستور غذا خسته نمی‌شوید.

شما می توانید با رزماری، سیر، پیاز و آب لیمو ماریناد درست کنید و بگذارید یک شب در یخچال بماند. اسیدیته موجود در آب لیمو به تجزیه الیاف مرغ کمک می کند و برش های گوشت را نرم می کند.

همچنین عطر و طعم آن را بیشتر می کند؛  هر چه مدت طولانی تر اجازه دهید آن را مارین کنید، طعم آن تندتر می شود.

۳

قبل از پخت گوشت را نرم نمی کنید

اگر مرغ شما پس از پختن سفت می شود، ممکن است به دلیل این باشد که فراموش کرده اید آن را بکوبید. این کار گوشت را نرم می کند و خوردن آن را لذت بخش تر می کند.

اگر دوست دارید گوشت شما نرم شود، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که گوشت را بکوبید. با کوبیدن گوشت، بافت آن نرم می شود و فیله مرغ آبدار و لطیفی تحویل شما می دهد.

روش درست پخت آن: برای نرم کردن مرغ خود، ابتدا باید استخوان های آن را جدا کرده و داخل پلاستیک قرار دهید. برای کوبیدن گوشت مرغ باید از پتک یا وردنه گوشت استفاده کنید. برای داشتن بافت و طعم بهتر، می توانید مرغ نرم را بعد از آن مرینیت کنید.

زمانی که مرغ را می کوبید سطح آن صاف می شود. علاوه بر نرم شدنش به پختن آن نیز کمک می کند. اگر مرغ خود را نرم و صاف نکنید، آن وقت گوشت شما به صورت قطعاتی با اندازه های مختلف در می آید که هر کدام در زمان های مختلفی می پزند.

۴

شما تکه هایی با اندازه های مختلف را همزمان می پزید

به احتمال زیاد تکه های مرغ شما از نظر اندازه با هم متفاوت هستند. یا شاید برش های مختلفی از مرغ، مانند سینه مرغ و ران، آماده دارید. اگر شما همیشه آنها را در یک قابلمه می پزید، باید بدانید اصلاً این ایده خوبی نیست.

تکه‌های کوچک‌تر مرغ در زمان کمتری، احتمالاً در دمای پایین‌تر در مقایسه با برش‌های ضخیم‌تر، پخته می‌شوند.

تلاش برای پختن تکه‌های مرغ با اندازه‌های مختلف در یک دما و مدت زمان یکسان، احتمالاً باعث می‌شود که برخی از تکه‌های مرغ بیش از حد پخته شوند و قطعات دیگر نیم‌پز شوند.

روش درست پخت آن: زمانی که مرغ خود را تکه تکه  می کنید، مطمئن شوید که اندازه و شکل آن ها یکنواخت باشد. اگر مرغ را به صورت تکه ای خریداری می کنید، همان قطعه را داخل قابلمه قرار دهید.

با این روش مرغ بهتر و همزمان پخته می شود. بنابراین در نهایت با قطعاتی که بیش از حد پخته شده یا کمتر پخته شده اند، مواجه نمی شوید. بنابراین مطمئن می شوید که مرغ شما درست پخته شده است و طعم و بافت بهتری در اختیار شما قرار می دهد.

۵

از دماسنج گوشت استفاده نمی کنید

شما نمی‌توانید برای اینکه بدانید مرغ شما به چند ساعت زمان نیاز دارد تا کاملا پخته شود، فقط به نگاه کردن اکتفا کنید. استفاده از دماسنج تنها راه مطمئن برای دانستن شماست که آیا مرغ شما به درستی پخته شده است یا خیر.

روش درست پخت آن: روی یادگرفتن کار با یک دماسنج گوشت وقت بگذارید. باید از آن برای بررسی ضخیم ترین قسمت مرغ استفاده کنید؛ طبق وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده، حداقل دمای داخلی همه انواع مرغ پخته شده باید ۷۳ درجه سانتیگراد باشد.

اگر دمای داخلی آن به این میزان نبود، بگذارید مرغ بپزد و دوباره بررسی کنید. این کار را تا زمانی که به آن دما برسد ادامه دهید. زیرا هیچ کس دوست ندارد مرغ صورتی و نپخته بخورد.

۶

شما تکه های ضخیم گوشت را انتخاب می کنید

مرغ در اشکال و اندازه‌های مختلفی وجود دارد؛ کتلت‌های سینه مرغ می‌توانند قسمت بزرگ مرغ باشند. اما شما با انتخاب برش های خردمندانه خود می توانید احتمال اشتباه را کاهش دهد.

انتخاب یک تکه بسیار ضخیم از سینه مرغ، پختن درست آن را دشوار می‌کند و در نتیجه مرغ خام یا نیم‌پز می‌شود.

روش درست پخت آن: ما پیشنهاد می کنیم که مرغ را به قطعات کوچک‌تر برش دهید تا یکنواخت‌تر و کامل‌تر بپزند. همچنین می توانید گوشت را بکوبید تا صاف شود.

اگر اصرار دارید تکه های بزرگ مرغ بپزید، از دماسنج گوشت برای اطمینان از پخته شدن کامل آنها استفاده کنید.

۷

شما از حرارت بسیار بالا استفاده می کنید

تفت دادن مرغ یک روش پخت خوب است، اما باید مطمئن شوید که درجه اجاق گاز شما زیاد بالا نباشد. بعضی ها با بالا بردن حرارت سعی می کنند مرغ شان سریعتر بپزد، اما این یک اشتباه رایج با عواقب مضر است.

 این کار منجر به ترکیبی نامطلوب از مرغ می‌شود که داخل آن پخته نشده و خارج آن بیش از حد پخته یا سوخته شده است. همچنین جوشاندن مرغ روی حرارت بالا نیز می تواند این نتایج ناخواسته را به همراه داشته باشد. “تکه های مرغ را اگر خیلی نازک برش بدهید، می تواند باعث سفت، خشک و پخته شدن مرغ شود.”

روش درست پخت آن: هرگز در حال سرخ کردن یا آب پز کردن مرغ، شعله را زیاد نکنید. اگر در پخت مرغ تازه کار هستید، یک دستور غذا مناسب را به دقت بررسی کنید. دستورالعمل های دستور پخت، میزان تنظیم حرارت مناسب و زمان پخت را به شما اطلاع می دهد.

این در مورد تمام روش های پخت مرغ صدق می کند. برای مثال، بالا بردن دمای فر، نتایج مورد نظر شما را به همراه نخواهد داشت.

به گفته دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، اگر به دنبال کاهش زمان هستید، پختن مرغ در قابلمه یکی از سریع‌ترین روش‌های پخت محسوب می‌شود؛ فقط باید مطمئن شوید که از حرارت متوسط ​​رو به بالا استفاده کنید.

۸

از درپوش استفاده نمی کنید

آیا هنگام پختن مرغ روی قابلمه یا ماهیتابه خود درب می گذارید؟ اگر مرغ شما خشک شد، ممکن است مشکل آن این باشد.

یک اشتباه رایج دیگر پختن بدون درب است که منجر به خشکی مرغ می شود. پیشنهاد ما این است که درب آن را بگذارید تا مقداری بخار داخل قابلمه جمع شود و گوشت نرم شود. این کار همچنین از پخش شدن روغن و گریس روی سطح آشپزی شما جلوگیری می کند.

روش درست پخت آن: راه حل ساده اما موثر است: “پوشاندن با درب قابلمه یا ماهیتابه اجازه می دهد تا مرغ فوق العاده نرم شود.” این کار از تبخیر رطوبت و آبدار شدن مرغ جلوگیری می کند.

اگر حتی مرغ آبدارتر می خواهید، شما می توانید به مرغ تان مقداری سس اضافه کنید یا از ماریناد استفاده کنید.

۹ 

مرغ پرورش یافته معمولی می خرید

هنگام خرید مرغ، برچسب های زیادی وجود دارد که باید آنها را یاد بگیرید. آیا مرغ شما ارگانیک، آزاد یا در مرتع پرورش یافته است؟ شما باید حداقل به یکی از این برچسب ها توجه کنید.

 در صورت امکان باید مرغ های پرورش یافته را از مرتع خریداری کنید. “محصولات حیوانی مرتع نه تنها از نظر اخلاقی برتر هستند، بلکه از نظر تغذیه نیز برتر هستند.

گوشت‌های مرتعی دارای مواد مغذی‌تری هستند. همچنین دارای نسبت مناسبی از اسیدهای چرب هستند که میزان التهاب را در مقایسه با گوشت‌های پرورش‌یافته معمولی به حداقل می‌رساند.

اگر با این برچسب آشنا نیستید، “پرورش در مرتع” به این معنی است که مرغ ها به گونه ای بزرگ شده اند که شبیه نحوه زندگی آنها در طبیعت است. آنها آزادی بیشتری برای پرسه زدن دارند و معمولاً با نوک زدن به خاک و دانه های موجود در زمین رژیم غذایی بهتری دارند.

روش درست پخت آن: مرغ پرورش‌یافته در مرتع ارزش پرداخت کردن پول بیشتری را دارد، اگر توان پرداخت آن را داشته باشید. این نوع مرغ ها برای سلامتی شما بهتر هستند.

آیا این مورد روی طعم آن هم تاثیر می گذارد؟ «مرغ‌های مرتعی طعم کامل‌تر و غنی‌تری نسبت به مرغ‌های پرورش‌یافته معمولی دارند. “تحرک بیشتر مرغ ها رشد ماهیچه های آنها را افزایش می دهد و تأثیر مطلوبی بر طعم و بافت گوشت آنها دارد.”

چرا مرغ من صورتی و سفید است؟

میوگلوبین چیست و چرا در مرغ وجود دارد؟ در عضله، میوگلوبین پروتئینی است که وقتی با آب ترکیب می شود، رنگ صورتی به گوشت می دهد. پس از قرار گرفتن در دمای بالا، میوگلوبین تجزیه می‌شود و باعث می‌شود که گوشت در تمام سطح آن یک رنگ سفید یکنواخت پیدا کند.

ذخیره سازی و ایمنی مواد غذایی

مرغ خام می تواند حاوی باکتری هایی مانند کامپیلوباکتر و سالمونلا باشد که می توانند باعث بیماری شوند. پختن مرغ در دمای حداقل ۷۳ درجه سانتیگراد باکتری ها را از بین می برد، اما استفاده ایمن از گوشت خام در حین آماده سازی مهم است.

هرگز مرغ خام را نشویید و آبکشی نکنید و همیشه دست ها، ظروف و سطوح را بعد از دست زدن به مرغ خام کاملاً تمیز کنید.

مرغ پخته و نپخته را باید در یخچال نگهداری کرد تا چند روز در آنجا بماند. باقی مانده مرغ را ظرف دو ساعت پس از سرو در یخچال بگذارید یا فریز کنید. هم مرغ خام و هم مرغ پخته را می توان تا ۹ ماه منجمد کرد.

نحوه تهیه مرغ

طرز تهیه سینه مرغ می تواند میزان چربی و کالری وعده غذایی شما را به میزان قابل توجهی تغییر دهد. اگر به دنبال محدود کردن چربی در وعده غذایی خود هستید، کباب و گریل کردن به طور کلی سالم ترین روش های آماده سازی هستند.

پختن مرغ، سرخ کردن یا تفت دادن آن در کره یا روغن، یا اضافه کردن چاشنی هایی مانند سس باربیکیو باعث افزایش چربی و کالری می شود.

سخن آخر

ما در این مقاله سعی کردیم فوت و فن های پختن صحیح مرغ به شما بیاموزیم. همچنین رایج ترین اشتباهات هنگام پختن مرغ نیز برای شما بیان کردیم. اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با سایر دوستان خود به اشتراک بگذارید و نظر و پیشنهادات خود را در قسمت دیدگاه قرار دهید.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Button