چگونه آب وهوا برروی سلامتی و انرژی شما تأثیر می گذارد؟

0 122

در حالی که برخی از تحقیقات علمی به این نتیجه می‌رسند که بین آب و هوا و خلق و خوی ارتباط وجود دارد، اما هر مطالعه ارتباط واضحی پیدا نمی‌کند. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال ۲۰۰۸ نشان داد که آب و هوا اساساً تأثیری بر خلق و خوی مثبت ندارد. به روشی دیگر توضیح داد، نور خورشید بیشتر و دمای بهتر باعث خوشحالی بیشتر یک فرد شاد نمی شود

آب و هوا تأثیر عمیقی بر سلامت و رفاه انسان دارد. ثابت شده است که آب و هوا با تغییرات در نرخ تولد و تعداد اسپرم ها، با شیوع ذات الریه، آنفولانزا و برونشیت همراه است و با سایر عوارض بیماری مرتبط با غلظت گرده و سطوح بالای آلودگی مرتبط است.

پاسخ بله است! آب و هوا روی روحیه ما تأثیر می گذارد. ما در زمستان خواب‌آلود و در تابستان‌های طولانی عصبانیت را تجربه می‌کنیم، در حالی که بهار تسکین و آرامش را در خلق و خوی ما ایجاد می‌کند.

اگر محل زندگی شما در منطقه ای با شرایط آب و هوای بیابانی است، هنگامی که هوا خنک می شود و نسیم هم می وزد می توانید تغییرات خوبی را در سرعت تمرین هایتان تجربه کنید.

به همین ترتیب، اگر در روزهای گرم و مرطوب تابستان بخواهید با دوچرخه یا پیاده به محل کار بروید، احتمالاً موجب آزردگی شما می شود.

محققان بیان کرده اند  که خصوصیات شخصیتی به نحوه تأثیر آب و هوا بر شما نیز بستگی دارد. بر اساس تحقیقات قدیمی تر در سال ۲۰۱۱ که ۴۹۷ نوجوان و مادرانشان در این تحقیق شرکت کردند، افراد در یکی از چهار دسته زیر قرار گرفتند:

عاشقان تابستان: افراد شرکت کننده در این گروه خلق و خویشان در هوای گرم و آفتابی بهتر شد.

افراد متنفر از تابستان: شرکت کنندگان این گروه خلق و خویشان در هوای گرم و آفتابی کاهش یافت.

متنفران از باران: خلق و خوی این افراد در روزهای بارانی کاهش یافت.

بدون تأثیر: آب و هوا روی خلق و خوی فرد تأثیر چندانی ندارد.

جدای از تفاوت‌های فردی، آب و هوا و اقلیم می تواند از چند جهت بر افراد تأثیر بگذارند.

 ادامه مطالب را از مجله هفت حیات بخوانید تا بدانید که چگونه آب و هوا می‌تواند بر احساسات شما تأثیر بگذارد. چه کسی ممکن است به تغییرات آب‌وهوا حساس باشد و چگونه تغییرات آب و هوا می‌تواند بر سلامت روان تأثیر بگذارد.

اثرات آب و هوا

آب و هوا می تواند به طرق مختلف بر سلامت روان شما تأثیر بگذارد:

انرژی

به طور معمول، آب و هوای سرد به بدن شما سیگنال می دهد که در حالت خواب زمستانی قرار بگیرد و در نتیجه در طول ماه های زمستان انرژی کمتری دریافت کند

. دمای گرمتر می تواند انرژی شما را همراه با خلق و خوی شما افزایش دهد، اما فقط تا آستانه ۷۰ درجه فارنهایت (۲۱ درجه سانتیگراد) برای بهتر شدن خلق و خو مناسب است. پس از آن، ممکن است خسته شوید و تمایل به رهایی از شر گرما شوید.

نور خورشید همچنین بر انرژی شما تأثیر می گذارد: نور از ساعت بیولوژیکی بدن می خواهد که بیدار بماند و تاریکی به مغز  می گوید زمان استراحت است.

به عبارت دیگر، روزهای طولانی و روشن می توانند به شما انرژی بدهند. اما در روزهای کوتاه یا ابری، نور کمتری وجود دارد که شما را به بیدار ماندن تشویق کند، بنابراین شاید بیش از حد معمول احساس کسالت کنید.

استرس

اگر قبل از اینکه طوفان یا باد شدیدی بوزد شما احساس گزگز کردن و ناراحتی کرده اید، احتمالاً بدنتان افت فشار اتمسفر را حس کرده است.

یک مطالعه حیوانی در سال ۲۰۱۹ نشان می دهد که افت فشار اتمسفر می تواند هسته دهلیزی برتر (SVN) مغز را فعال کند. این هسته بخشی از مغز است که تعادل و ادراک ما را کنترل می کند. ابته این مطالعه روی موش‌ها انجام گرفت، اما انسان‌ها نیز SVN دارند.

نویسندگان مطالعه پیشنهاد می‌کنند که SVN ممکن است سیستم استرس بدن شما را قبل از طوفان مختل کند و باعث شود که شما احساس خطر کنید. هورمون‌های استرس در گردش نیز می‌توانند انتهای عصبی شما را حساس کنند، به همین دلیل است که برخی از افراد وقتی فشار هوا پایین است، دچار تشدید درد مزمن می‌شوند.

 همچنین دمای بالا نیز می تواند سطح استرس را افزایش دهد. تحقیقات قدیمی‌تر نشان می‌دهد که افراد در ماه‌های گرم‌تر، تحریک‌پذیرتر یا حتی تهاجمی‌تر هستند.

تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۸ دماهای بالاتر را به افزایش بیقراری و اضطراب مرتبط می کند.

چه افرادی در برابر تغییرات آب و هوایی آسیب پذیرتر هستند؟

اکثر مردم، آب و هوا تأثیر ناچیزی بر سلامت روحی و جسمی آنها دارد. با این حال، ۳۰٪ از افرادی که با تغییرات آب و هوا حال و احوالشان تغییر می کنند، تغییرات هواشناسی می تواند علائمی مانند:

  • تحریک پذیری
  • میگرن
  • بیخوابی
  • مشکل در تمرکز
  • درد در اطراف زخم ها یا جراحات قدیمی ایجاد کند.

آب و هوا نیز در شرایط زیر نقشی مهمی دارد:

افسردگی فصلی

اختلال افسردگی اساسی (MDD) با الگوی فصلی، که ممکن است آن را به عنوان اختلال عاطفی فصلی (SAD) بشناسید، به علائم افسردگی اشاره دارد که فقط در زمان های خاصی از سال ظاهر می شوند.

اکثر افراد مبتلا به این نوع افسردگی در طول ماه های پاییز و زمستان علائمی مانند غم و اندوه، خواب آلودگی و افزایش اشتها را تجربه می کنند، اما در بهار و تابستان هیچ علامتی ندارند.

اما برخی از افراد مبتلا به افسردگی فصلی علائمی دارند که از الگوی مخالف پیروی می کنند: هوای گرم و آفتابی بهار و تابستان علائم افسردگی را تشدید می کند و ماه های سردتر زمستان باعث تسکین آن می شود.

علائم افسردگی بهاری یا تابستانی ممکن است شامل بی قراری، بی خوابی و کم اشتهایی همراه با خلق و خوی ضعیف باشد.

افسردگی شدید

افسردگی شدید ممکن است در هر زمانی از سال رخ دهد. با این حال، علائم ممکن است در هوای سردتر بیشتر ظاهر شوند.

بر اساس یک مطالعه اروپای شرقی که بر روی ۷۰۰۰ شرکت کننده انجام شد، احتمال ابتلا به علائم افسردگی بیشتر است:

  • در ماه نوامبر(آبان) یا دسامبر(آذر)
  • هنگامی که دما به زیر ۳۲ درجه فارنهایت (۰ درجه سانتیگراد) می رسد
  • زمانی که سرعت باد بیشتر از روزهای قبل باشد
  • اگر ۲ روز پی در پی برف ببارد

اختلال دو قطبی

تقریباً ۱ نفر از ۴ نفر مبتلا به اختلال دوقطبی، یک الگوی فصلی را در علائم خلقی خود گزارش می دهند. به نظر می رسد که دما به عنوان رابط کلیدی بین فصلی بودن و علائم دوقطبی عمل می کند.

در حالی که نتایج مطالعه متفاوت است، یک توافق کلی وجود دارد: دوره های افسردگی بیشتر در زمستان رخ می دهد و دوره های خوشی بیشتر در بهار و تابستان رخ می دهد.

تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۲۰ همچنین نشان می دهد که در میان افراد مبتلا به اختلال دوقطبی، افرادی که سابقه اقدام به خودکشی دارند، حساسیت بیشتری نسبت به آب و هوا و علائم شدیدتر هواشناسی دارند.

شرکت‌کنندگانی که تعداد بیشتری اقدام به خودکشی داشتند، نمرات بالاتری در تست‌های غربالگری هواشناسی داشتند.

آب و هوای شدید تقریباً همه را تحت تأثیر قرار می دهد، نه فقط افراد مستعد مبتلا به تغییرات آب و هوا. طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۶، دمای بالای ۷۰ درجه فارنهایت (۲۱ درجه سانتیگراد) می تواند:

این مطالعه نشان داد که افراد در آب و هوای معتدل و آب و هوای خشن واکنش‌های مشابهی نسبت به قرار گرفتن در معرض گرما داشتند. به بیان دیگر، از آنجایی که تغییرات آب و هوایی تعداد روزهای گرم هر سال را در سراسر ایالات متحده افزایش می دهد، تغییر مکان به مکان خنک تر احتمالاً نمی تواند از شما محافظت کند.

تحقیقات سال ۲۰۱۷ نیز افزایش دمای تغییرات آب و هوا را با افزایش سطح خشونت در سراسر جهان مرتبط دانسته است.

با گرمتر شدن دما، استرس، تکانشگری و پرخاشگری افزایش می یابد. خشکسالی و کمبود محصولات نیز می تواند باعث رقابت بیشتر برای در اختیار گرفتن منابع شود.

افزایش استرس، پرخاشگری و تکانشگری ممکن است در خشونت های جمعی مکرر، مانند شورش ها و جنگ های داخلی نقش داشته باشد. اما آنها همچنین می توانند به خشونت بین فردی، که می تواند شامل تجاوز، قتل، یا تجاوز جنسی باشد، منجر شود.

یک نظریه نشان می‌دهد که تغییرات دما که بر فعالیت‌های روزمره تأثیر می‌گذارد می‌تواند تنش را افزایش دهد.

چگونه بفهمیم که تغییرات آب و هوایی واقعا در حال وقوع است؟

تغییرات اقلیمی اغلب توسط دستگاه های کامپیوتری پیچیده پیش بینی می شود.

اما مبنای علمی برای تغییرات آب و هوایی بسیار وسیع‌تر است و پیش بینی ها در واقع تنها بخشی از آن هستند (و با توجه به ارزش آن، به طرز شگفت‌آوری دقیق هستند).

برای بیش از یک قرن، دانشمندان فیزیک اساسی را درک کرده اند که چرا گازهای گلخانه ای مانند دی اکسید کربن باعث گرم شدن هوا می شوند.

این گازها تنها بخش کوچکی از جو را تشکیل می‌دهند، اما با به دام انداختن مقداری از گرمای سیاره قبل از ورود به فضا، کنترل زیادی بر آب و هوای زمین اعمال می‌کنند.

این اثر گلخانه ای مهم است: به همین دلیل است که سیاره ای بسیار دور از خورشید دارای آب مایع است!

با این حال، در طول انقلاب صنعتی، مردم شروع به سوزاندن زغال‌سنگ و سایر سوخت‌های فسیلی برای تهیه سوخت کارخانه‌ها، کارخانه‌های ذوب و موتورهای بخار کردند که گازهای گلخانه‌ای بیشتری به جو اضافه کردند. از آن زمان تاکنون، فعالیت های انسانی سیاره را گرم کرده است.

ما می دانیم که این اطلاعات به لطف مجموعه عظیمی از شواهد که با اندازه گیری دما در ایستگاه های هواشناسی و کشتی هایی که کارشان را از اواسط دهه ۱۸۰۰ شروع کرده اند، درست است.

بعدها، دانشمندان شروع به ردیابی دمای سطح با ماهواره‌ها و جستجوی سرنخ‌هایی در مورد تغییرات آب و هوا در گذشته زمین‌شناسی کردند. این داده ها با هم داستان یکسانی را بیان می کنند: زمین در حال گرمتر شدن است.

میانگین دمای کره زمین از سال ۱۸۸۰ به میزان ۲٫۲ درجه فارنهایت یا ۱٫۲ درجه سانتیگراد افزایش یافته است که بیشترین تغییرات در اواخر قرن بیستم رخ داده است. نواحی خشکی بیش از سطح دریا گرم شده اند و قطب شمال بیشترین زمان گرم شدن را داشته است.

قطب شمال از دهه ۱۹۶۰ بیش از ۴ درجه فارنهایت گرمتر شده است. دمای شدید نیز تغییر کرده است. در ایالات متحده، رکوردهای روزانه بیش از دو به یک است.درگیری بین فردی کمک کند، که می‌تواند بر تعامل با غریبه‌ها، شرکا و عزیزان تأثیر بگذارد.

حوادث آب و هوایی شدید

تغییرات آب و هوا فقط بر دما تأثیر نمی گذارد. همچنین نرخ رویدادهای شدید آب و هوایی (EWEs)، مانند سیل، طوفان، و آتش سوزی را افزایش داده است. این رویدادها می توانند زندگی افراد را به طور قابل توجهی مختل کنند و ممکن است علائم سلامت روانی را تشدید کند.

با توجه به بررسی سال ۲۰۲۰ شامل ۱۷ مطالعه که شرکت کنندگان در ۱۲ ماه گذشته یک EWE را تجربه کرده بودند،

سلامت روان کودکان به ویژه بعد از EWE آسیب پذیر است. تا ۷۱ درصد از کودکانی که از بلایای طبیعی جان سالم به در می برند، علائم استرس پس از سانحه را نشان می دهند.

حتی افرادی که مستقیماً در معرض EWE قرار نمی گیرند ممکن است از شنیدن آنها احساس اضطراب کنند. برای برخی از افراد، تهدید وجودی تغییرات آب و هوایی می تواند باعث ایجاد حسی از ترس و ناامیدی شود که به آن اضطراب زیست محیطی می گویند.

با سرعت گرفتن تغییرات آب و هوایی، اضطراب زیست محیطی به ویژه در میان نسل های جوان که باید با اثرات بلندمدت مقابله کنند، رایج تر شده است.

شما نمی توانید آب و هوا را تغییر دهید، اما می توانید اقداماتی را برای کاهش اثرات آن بر سلامتی خود انجام دهید.

اگر مشکوک هستید که ممکن است به تغییرات آب و هوایی حساس باشید، این نکات را در نظر بگیرید:

یک دفتر خاطرات خلق و خوی داشته باشید تا بتوانید نحوه تأثیر الگوهای مختلف آب و هوا بر شما را پیگیری کنید.

پیش بینی آب و هوا را زیر نظر داشته باشید تا بتوانید برنامه های کم استرس را برای روزهای سخت آماده کنید.

در هوای سرد بهتر است داخل منزل خود بمانید. اگر خانه شما گرمایش یا تهویه مطبوع ندارد، شما می توانید به نزدیکترین مرکز گرمایش یا سرمایش اضطراری مراجعه کنید.

اگر علائم سلامت روانی که تجربه می کنید بیش از یک روز طول بکشد یا شما را از انجام کارهایی که معمولا انجام می دهید باز دارد، شاید نیاز داشته باشید برای درمان با یک متخصص مشورت کنید.

سخن پایانی

در حالی که آب و هوا تنها تأثیر کوچکی بر خلق و خو، انرژی و شناخت بسیاری از مردم دارد، نزدیک به یک سوم جمعیت به شدت به تغییرات جوی حساس هستند.

علاوه بر این، تغییرات آب و هوایی فراوانی رویدادهای شدید آب و هوایی را افزایش داده است و افراد بیشتری را در برابر PTSD، افسردگی و اضطراب ناشی از بلایای طبیعی آسیب‌پذیر کرده است.

کار با یک درمانگر برای رسیدگی به علائم شما می تواند در سطح شخصی فوایدی داشته باشد، اما تلاش های گسترده برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی ممکن است در وهله اول به جلوگیری از آسیب های مربوط به آب و هوا کمک کند.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Button