مهمترین نکات در ارتباط بامصرف ژلاتین

0 59

مزایای بسیار شگفت انگیز ناشی از مصرف ژلاتین وجود دارد، از جمله بهبود سلامت دستگاه گوارش، پوست، روح و روان. بعلاوه، از ژلاتین می توان برای تهیه یک دسر خوشمزه و طبیعی استفاده کرد که واقعاً برای ما مفید است.

پس چرا ما از آن بیشتر استفاده نمی کنیم؟

به طور معمول رژیم های سنتی از ژلاتین بسیار بیشتر نسبت به رژیم های مدرن استفاده می کنند، زیرا این فرهنگ های عاقلانه از بینی حیوانات گرفته تا دم آنها در غذا بکار می گیرند و قسمت هایی از حیوان را که دارای ژلاتین بالاتر هستند، مانند پوست، تاندون ها و سایر برش های ژلاتینی گوشت را مصرف می کردند.

ما استفاده کامل از حیوانات  را از دست داده ایم و گیاهخواران معمولاً محصولات حیوانی زیادی (یا هیچ!) نمی خورند. این بدان معناست که ما در مقایسه با اجدادمان، ژلاتین بسیار کمتری مصرف می کنیم. پنج دلیل زیر توضیح می دهد که تقریباً چرا همه – حتی گیاهخواران – باید به طور منظم ژلاتین بخورند!

چه گوشت بخورید و چه نخورید، باید حتماً مقداری مصرف ژلاتین در رژیم غذایی خود بگنجانیم.

۵ دلیل که تقریباً همه (حتی گیاهخواران) باید ژلاتین بخورند.

۱ مصرف ژلاتین میزان مصرف گوشت را متعادل می کند.

گوشت های حیوانی (گاو و گوسفند) و تخم مرغ سرشار از متیونین هستند، آمینو اسیدی که سطح هموسیستئین را در خون افزایش می دهد و نیاز ما به مواد مغذی خنثی کننده هموسیستئین مانند ویتامین B6 ، B12، فولات و کولین را افزایش می دهد.

ما نمی خواهیم هموسیستئین در خون ما  بالا باشد زیرا هموسیستئین یک عامل خطرناک برای بیماری های جدی مانند بیماری های قلبی، سکته مغزی، بیماری های روانی و شکستگی است. (این حتی ممکن است توضیح دهد که چرا گاهی محققان بین مصرف زیاد گوشت و بیماری های مختلف ارتباط پیدا می کنند.)

کسانی که مقدار زیادی پروتئین حیوانی می خورند برای تعادل متیونین موجود در گوشت به گلیسین کافی احتیاج دارند و شما می توانید آن را از ژلاتین دریافت کنید.

۲ ژلاتین برای روده التیام بخش است

ژلاتین همچنین می تواند با افزایش ترشح اسید معده و بازسازی پوشش مخاطی سالم در معده، یکپارچگی روده و قدرت گوارشی را بهبود بخشد. اسید معده پایین و انسداد روده دو مشکل رایج در جامعه مدرن ما هستند. همچنین ژلاتین باعث جذب آب می شود و به حفظ سطح مایعات در دستگاه گوارش کمک می کند و باعث بهبود روده و حرکت سالم روده می شود.

سوپ و آبگوشت های غنی از ژلاتین نیز یکی از اجزای اصلی رژیم گپس(GAPS ) است که برای بهبود روده و هضم صحیح طراحی شده است و سلولهای سالم روده از نشت روده جلوگیری می کنند، که اغلب اوقات ریشه بسیاری از عدم تحمل های غذایی، حساسیت ها، شرایط التهابی و بیماری های خود ایمنی است.

۳ ژلاتین باعث سالم و زیبا شدن پوست می شود

ژلاتین یک محرک شناخته شده برای سلامت پوست است. ژلاتین گلیسین و پرولین، دو آمینو اسید را که در تولید کلاژن مورد استفاده قرار می گیرد، فراهم می کند. کلاژن یکی از اصلی ترین عناصر ساختاری پوست است، بنابراین ارائه عناصر سازنده برای این پروتئین مهم می تواند اطمینان حاصل کند که بدن شما قادر است آن را به اندازه کافی تولید کند.

رژیم غذایی غنی از ژلاتین همچنین می تواند در برابر اثرات پیری پوست بر اثر نور خورشید محافظت کند و از ایجاد چین و چروک در آینده جلوگیری کند. بنابراین اگر ژلاتین می خورید، در مورد قرار گرفتن در معرض نور آفتاب مرتب و محافظت نشده برای افزایش ویتامین D احساس گناه کمتری خواهید داشت، زیرا پوست شما در برابر آسیب بیشتر مقاوم می شود! (بله!)

۴ ژلاتین از مفاصل محافظت می کند.

بدن سازان ده ها سال است که از ژلاتین برای بهبود سلامت مفاصل و کاهش التهاب استفاده می کنند و تحقیقات نشان می دهد ورزشکارانی که از مکمل کلاژن هیدرولیز شده استفاده کردند، درد کمتری در مفاصل خود تجربه کردند که می تواند به بهبود عملکرد ورزشکاران و علاقمندان به تناسب اندام کمک کند. اگر زیاد ورزش می کنید، خوردن ژلاتین می تواند به سالم ماندن مفاصل و بدون درد کمک کند.

همچنین، اگر بیماری های التهابی مفصل یا استخوان مانند آرتریت یا پوکی استخوان دارید، دریافت ژلاتین کافی می تواند به شما در مدیریت التهاب و درد مفاصل کمک کرده و استخوان های قوی تری بسازد.

۵ ژلاتین به کیفیت خواب کمک می کند.

گلیسین حاصل از ژلاتین به کیفیت خواب کمک می کند. یک مطالعه نشان داد که ۳ گرم گلیسین که به افراد قبل از خواب داده می شود، کیفیت قابل ملاحظه ای در کیفیت خواب ایجاد می کند. گلیسین همچنین یک انتقال دهنده عصبی بازدارنده است که می تواند اضطراب را کاهش داده و آرامش روانی را افزایش دهد. این به این دلیل است که گلیسین با نوراپی نفرین، هورمون استرس که باعث ایجاد احساس اضطراب و وحشت می شود، مخالفت می کند. ژلاتین می تواند به شما در آرامش داشتن و خواب شبانه کمک کند.

چگونه بیشتر ژلاتین بخوریم

روش سنتی برای تهیه ژلاتین از پوست، گوشت های ژلاتینی و آبگوشت استخوان است. کسانی که رژیم پالئو یا اجدادی دارند می توانند به راحتی این غذاها را تهیه کنند، اما برای گیاه خواران و وگان ها از استفاده  مزایای سلامتی برای رژیم غذایی عمدتا گیاهی دشوار خواهند بود. ژلاتین فقط در غذاهای حیوانی یافت می شود که از بدن خود حیوان حاصل می شود.

برای گیاه خواران (و حتی همه چیز خوار!) توصیه می کنیم از پودر ژلاتین با کیفیت بالا برای افزودن به غذا یا ایجاد دسرهای خوشمزه و سالم استفاده کنید. ژلاتین نسبت به گوشت بدون چربی سازگار با محیط زیست است زیرا از قسمت هایی از حیوان استفاده می کند که در غیر این صورت ممکن است مورد استفاده قرار نگیرد و هضم آن بسیار ساده تر از گوشت ماهیچه ای معمولی است و آن را به غذای خوبی برای گیاه خواران تبدیل می کند که به رژیم غذایی قدیمی تبدیل می شوند. (و اگر فکر می کنید گیاهخواران از هیچ قسمتی از حیوان استفاده نمی کنند، دوباره فکر کنید.)

هیدرولیز شده به این معنی است که پروتئین به اسیدهای آمینه جداگانه تقسیم می شود و جذب آنها را آسان تر می کند. از این نوع برای بهبود سلامت پوست و مفاصل یا داشتن خواب بهتر استفاده کنید. ژلاتین هیدرولیز شده را می توان با هر نوع مایعی از جمله مایعات سرد مخلوط کرد، بنابراین می توان آن را به راحتی به اسموتی سرد یا آب میوه اضافه کرد. همچنین به عنوان یک پودر پروتئین غذایی واقعی عالی است.

پروتئین کامل ژلاتین برای بهبود سلامت روده بهتر است. این به انتقال مایعات از طریق روده ها کمک می کند و حتی می تواند پوشش دستگاه گوارش را به عنوان یک لایه آرامش بخش و محافظ بپوشاند. این نوعی است که برای تهیه گومیا یا میان وعده ژله استفاده می شود و باید با مایعات گرم مخلوط شود.

ژلاتین ماهی در دسترس کسانی است که ترجیح می دهند از حیوانات خشکی استفاده نکنند.

یکی از افرادی که ممکن است در مصرف پودرهای ژلاتین احتیاط کنند، افرادی هستند که عدم تحمل هیستامین دارند. برخی از افراد واکنش هیستامین به این غذاها را گزارش می کنند و بنابراین ژلاتین ممکن است برای افرادی که دارای عدم تحمل شدید هستند مناسب نباشد.

اما ژلاتین از چه چیزی ساخته شده است و آیا ژلاتین برای شما مفید است؟ برای خواندن مزایای ژلاتین برای سلامتی، به همراه چند مورد از بهترین دستور العمل های ژلاتین، ادامه مطلب را مطالعه کنید.

ژلاتین از چه چیزی ساخته شده است؟

ژلاتین را با پختن پروتئین کلاژن موجود در پوست، سم، بافت همبند و استخوان حیوانات ساخته می شود. فرآیند پختن پیوندهای بین پروتئین ها را از بین می برد و اجزای سازنده کوچکتر و زیست فراهمی تری را ایجاد می کند که بدن شما می تواند به راحتی آنها را جذب کند.

ژلاتین مانند کلاژن سرشار از آمینو اسیدهای مفید است. بویژه کلسترول و پرولین فوق ستاره های ضد پیری، که در رژیم غذایی استاندارد غربی وجود ندارد.

اسیدهای آمینه بلوک های سازنده پروتئین ها هستند. اسیدهای آمینه ضروری باید از مواد غذایی ایجاد شود. بدن ما به طور طبیعی اسیدهای آمینه دیگری تولید می کند که جزء اسید آمینه های ضروری تلقی می شوند. این اسیدهای آمینه ژلاتین را به ویژه برای حمایت از پوست چرب و هیدراته، تحرک مفاصل و ترمیم استخوان قوی می کند.

همان خاصیت ارتجاعی که کلاژن را برای پوست و بافت همبند ما بسیار مؤثر است. ژلاتین توانایی منحصر به فردی در ایجاد خاصیت ژل مانند در مایعات دارد و به غذاهایی مانند ژله، آب میوه و مربا بافت منحصر به فردی می بخشد. این ویژگی دنیای جدیدی از تنوع آشپزی را باز می کند، از سس های غنی گرفته تا پای کرکی.

ژلاتین در مقابل کلاژن هیدرولیز شده

یک قاشق پودر ژلاتین

ژلاتین و کلاژن هیدرولیز شده (که به آن کلاژن هیدرولیزات یا پپتیدهای کلاژن نیز گفته می شود) از نظر تغذیه مشابه هستند. هر دو با پختن و تجزیه غذاهای غنی از کلاژن مانند استخوان، غضروف و سم تهیه می شوند. این فرآیند اسیدهای آمینه موجود در کلاژن را تجزیه می کند و هضم و جذب آن را در دستگاه روده آسان می کند.

از آنجا که ژلاتین و کلاژن هیدرولیز شده از منابع مشابهی تهیه می شوند، اسیدهای آمینه و مشخصات تغذیه ای یکسانی با خواص کمی متفاوت ارائه می دهند:

فرآیند اضافی مورد استفاده برای ساخت کلاژن هیدرولیز شده، اسیدهای آمینه را به قطعات کوچکتر می شکند، که برخی از افراد جذب آنها را آسان تر می دانند.

کلاژن هیدرولیز شده (مانند پروتئین کلاژن ضد گلوله) می تواند در آب سرد یا گرم حل شود، در حالی که ژلاتین به آب گرم نیاز دارد.

ژلاتین هنگام سرد شدن باعث ژله شدن مایع می شود. به این ترتیب ژلاتین به سس ها، ژله ها یا حتی بستنی ها ضخامت می بخشد. کلاً ژلاتین ضد گلوله ترکیبی از ژلاتین گاو و کلاژن هیدرولیز شده از گاوهای مرتعی است. این بدان معناست که شما هر دو پروتئین را در یک پودر همه کاره دریافت می کنید که وقتی سرد می شود ژله درست می شود.

چگونه خودمان ژلاتین درست کنیم؟

می توانید ژلاتین را به صورت آماده در اکثر فروشگاه ها خریداری کنید یا آن را در خانه از قسمت های مختلف حیوانات تهیه کنید. می توانید از قطعات هر حیوانی استفاده کنید، اما منابع مناسب گوشت گاو، گوشت خوک، بره، مرغ و ماهی است. اگر می خواهید خودتان آن را امتحان کنید، نحوه انجام آن به شرح زیر است:

مواد لازم:

۳ تا ۴ پوند (حدود ۱٫۵ کیلوگرم) استخوان حیوانات و بافت همبند

آب کافی برای پوشاندن استخوان ها

۱ قاشق غذاخوری (۱۸ گرم) نمک (اختیاری)

استخوان ها را در قابلمه یا اجاق گاز روی شعله ملایم قرار دهید. اگر از نمک استفاده می کنید، اکنون آن را اضافه کنید. آنقدر آب بریزید که فقط محتویات را بپوشاند. بجوشانید و سپس حرارت را کم کنید تا بجوشد.

تا ۴۸ ساعت روی حرارت ملایم بجوشانید. هرچه مدت زمان پخت بیشتر باشد، ژلاتین بیشتری را بدست می آورید.

مایع را صاف کرده و سپس بگذارید سرد شود و سفت شود. هر گونه چربی را از سطح جدا کرده و دور بریزید. این بسیار شبیه به نحوه تهیه آب استخوان است، که همچنین منبع فوق العاده ای از ژلاتین است.

ژلاتین را می توان تا یک هفته در یخچال یا یک سال در فریزر نگهداری کرد. از آن برای همزن شدن با سس ها  استفاده کنید یا آن را به دسرها اضافه کنید.

اگر وقت ندارید خودتان تهیه کنید، می توانید آن را به صورت ورقه، گرانول یا پودر نیز خریداری کنید. ژلاتین از پیش آماده شده را می توان در غذای داغ یا مایعات مانند خورشت، آبگوشت یا سس گریوی هم زده کرد. همچنین می توانید غذاها یا نوشیدنی های سرد را از جمله اسموتی و ماست با آن غنی کنید.  ممکن است ترجیح دهید از کلاژن هیدرولیزات برای این کار استفاده کنید، زیرا مزایای سلامتی آن مانند ژلاتین بدون بافت ژله ای است.

نکات مهم درباره ژلاتین

ژلاتین سرشار از پروتئین است و دارای اسید آمینه منحصر به فردی است که مزایای بالقوه زیادی برای سلامتی به همراه دارد. شواهدی وجود دارد که ژلاتین ممکن است درد مفاصل و استخوان را کاهش دهد، عملکرد مغز را افزایش داده و علائم پیری پوست را کاهش دهد. از آنجا که ژلاتین بی رنگ و بی مزه است، گنجاندن آن در رژیم غذایی بسیار آسان است.

می توانید با پیروی از یک دستور العمل ساده، ژلاتین را در خانه درست کنید، یا می توانید آن را از قبل آماده کرده و به غذا و نوشیدنی های روزمره خود اضافه کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Button