عوارض شام نخوردن | هرگز با شکم خالی نخوابید !

0 2,062

از عوارض شام نخوردن آگاه هستید؟

شاید شما هم از آن دست افرادی باشید که تصمیم گرفته اند برای کم کردن وزن یا به هر دلیل دیگری، شام را از برنامه ی غذایی خود حذف کنند. احتمالاً تصور می کنید حذف شام از وعده ی غذایی برایتان مزیت هایی دارد.

اگرچه خوابیدن با شکم خالی در افراد مختلف، اثرات متفاوتی دارد اما کارشناسان ضرر شام نخوردن را بیشتر از فایده ی آن می دانند.

حذف وعده های غذایی به طور کلی ایده خوبی نیست. برای لاغر شدن، مجبور هستید مقدار کالری مصرفی را کاهش داده و کالری را که از طریق ورزش می سوزانید افزایش دهید. اما حذف وعده های غذایی به طور کلی می تواند باعث خستگی شود و ممکن است به معنای کمبود مواد مغذی ضروری باشد. همچنین به احتمال زیاد به مصرف غذاهای پرچرب و پر قند منجر می شود که می تواند منجر به افزایش وزن شود.

هنگام حذف وعده های غذایی مانند شام چه اتفاقی برای بدن می افتد؟

پرهیز از مواد غذایی صحیح نیست و در واقع می تواند منجر به افزایش وزن شود.

چه اتفاقی می افتد وقتی شما یک وعده غذایی را حذف می کنید؟
“ابتدا قند خون شما کاهش می یابد و این باعث اختلال در توانایی مستقیم فکر کردن می شود.” “مغز از گلوکز برای کارآمدی بیشتر استفاده می کند و اگر گلوکز کافی برای استفاده از مغز وجود نداشته باشد، بدن شما ۱۰۰٪ عملکرد خوبی ندارد. “قند خون پایین باعث می شود افراد احساس تحریک پذیری، گیجی و خستگی کنند. بدن شروع به افزایش تولید کورتیزول می کند و ما را دچار استرس و کرختی می کند.

حذف وعده های غذایی مانند حذف وعده ی صبحانه همچنین می تواند باعث کند شدن متابولیسم شما شود، که می تواند باعث افزایش وزن یا کاهش وزن آن شود.

“هنگامی که یک وعده غذایی را می خورید یا مدت طولانی بدون غذا می مانید، بدن شما به حالت فقط زنده ماندن می رود. “این باعث می شود سلول ها و بدن شما میل به مواد غذایی کنند که باعث می شود زیاد غذا بخورید. ما معمولاً تمایل به غذاهای ناسالم داریم و تمام تلاشها برای خوردن غذای سالم در خودمان از بین می رود. وقتی گرسنه باشید، هر چیزی می خورید.

شام نخوردن به منظور کاهش وزن

عوارض با شکم گرسنه خوابیدن!


۱٫عوارض شب گرسنه خوابیدن با شکم خالی برای جسم و روح

گرسنه به رختخواب رفتن و در حالی که شکم تان از شدت گرسنگی سر وصدا می کند می تواند بین شما و سایر افراد، تفاوت هایی داشته باشد. اما آنچه از دیدگاه علمی و با پژوهش محققان در این ارتباط بدست آمده، نشان می دهد که گرسنه خوابیدن نمی تواند تاثیرات چندان خوبی در وضعیت سلامت و وزن داشته باشد.

۲٫ترک شام باعث کم شدن خواب می شود.

کمبود خواب هم می تواند اثرات جانبی منفی ای از جمله کاهش میزان سوخت و ساز بدن، افزایش اشتها و ضعف سیستم ایمنی بدن، ابتلا به انواع سرطان و دیابت را به همراه داشته باشد.

وقتی بدون خوردن شام به رختخواب می روید، گرسنگی باعث می شود مدام غلت بزنید و به راحتی به خواب نروید. حتی زمانی که بالاخره به خواب می روید احساس گرسنگی مغز را هوشیار نگه می دارد و در نتیجه نمی توانید خواب کافی و عمیقی داشته باشید.

۳٫با شام نخوردن ممکن است اضافه وزن پیدا کنید

زمانی که گرسنه به رختخواب می روید، به دلیل کاهش قند خون، صبح روز بعد با ولع بیشتری برای خوردن خوراکی ها خصوصاً شیرینی از خواب برخواهید خاست. اگر احساس گرسنگی شبانه به سراغ تان آمد، به جای حجم فراوانی از خوراکی های شیرین و پرکالری، اندکی شکلات تلخ یا آجیل میل کنید.

بسیاری از مردم تصور می کنند گرسنه خوابیدن مزیت هایی دارد. اما در حقیقت، هر چه بیشتر احساس گرسنگی کنید، احتمال آنکه بعداً پرخوری کنید بیشتر است.

این مسأله قند خون را به شدت بالا می برد و طی بقیه ی ساعات روز سوخت و ساز بدن را درگیر یک چرخه ی معیوب می کند. شب پیش از خواب یک تکه شکلات تلخ یا چند عدد مغز بخورید تا صبح روز بعد پرخوری نکنید.

با شام نخوردن احتمال دارد عضلات بدن را از دست بدهید.

اگر همیشه گرسنه به رختخواب می روید، هرچند هم به باشگاه ورزشی بروید و ورزش کنید، باز هم بی فایده خواهد بود. با شکم خالی ورود مواد غذایی ضروری بدن برای تبدیل شدن به پروتئین را مسدود خواهید کرد و بدن برای جبران این روند شروع به از بین بردن عضلات خواهد کرد.
مطالعات نشان داده اند که دیر غذا خوردن در هنگام شب می تواند سبب افزایش وزن شود. اگر با شکم گرسنه به رختخواب بروید، میزان انسولین و گلوکز در جریان خون تان افزایش پیدا می کند و از آنجایی که در هنگام شب فعالیت بدنی کمتری دارید، زمانی که خوابیده اید بدن تان کالری های اضافه را به چربی تبدیل می کند.

وعده غذایی سالم برای شام

۴٫با شام نخوردن، دائم سراغ این خوراکی و آن خوراکی می روید!

اگر بتوانید ساعات خوردن وعده های اصلی غذایی را تنظیم کنید، برای سایز دور شکم تان هم بسیار مناسب خواهد بود. اگر گرسنه بخوابید به بدن اجازه خواهید داد که صبح به سراغ انواع و اقسام خوراکی ها برود.

اما اگر صبحانه محتوی پروتئین و فیبر کافی میل کنید، می تواند تا وعده ناهار هم شما را سیر نگه دارد و با تنظیم زمان خوردن این وعده های غذایی خواهید توانست، سبک زندگی درست تری را به جلو ببرید.

۵٫شام نخوردن باعث پیری زودرس می شود

در شب حرارت به داخل بدن می رود و هضم قوی تر می شود بر خلاف روز که سردی به داخل و حرارت به سطح بدن می رود و غذا درست هضم نمی شود و دچار پیری زودرس می شویم. محققان بر این باور هستند که فاصله زمانی بین وعده صبحانه و شام بهتر است در حدود ۱۲ ساعت باشد. نتیجه این مطالعه در مجله «متابولیسم سلولی» به انتشار رسید. در این تحقیق موش هایی که به مدت ۱۶ ساعت، گرسنگی را تحمل می کردند، کالری و چربی کمتری را در مقایسه با موش هایی که رژیم غذایی نرمال داشتند را می سوزاندند.

بیشتر بخوانید :

۶٫تغییرات هورمونی

غذا خوردن بدون نظم و حذف مواد غذایی می تواند باعث افت ناخالصی قند خون شود. بدن شما معمولاً می تواند سطح نسبتاً پایداری را بعد از یک وعده غذایی پرشده حفظ کند اما قند خون مکرر و مکرر که تکرار می شود (که در صورت منظم تر کردن وعده های غذایی ممکن است رخ دهد) می تواند باعث تغییرات هورمونی شود و قند خون پایین می تواند احساس ضعف و سرگیجه کنید. با نگه داشتن یک میان وعده سالم در مواقعی که نمی توانید یک وعده غذایی بخورید، از احساس چنین حالتی خودداری کنید.

۷. ضعف در هضم غذا ها

حذف وعده های غذایی می تواند منجر به حالت تهوع و اسهال شود و حتی می توانید یبوست پیدا کنید. همانند زمانی که احساس اضطراب می کنید، پاسخ استرسی که بدن هنگام طولانی شدن بیش از حد بین وعده های غذایی آزاد می کند، می تواند سیستم هضم را از بین ببرد و سیستم گوارش شما را دچار اختلال کند. اگر برنامه غذایی خود را بر حذف وعده های غذایی بنا کنید که یک بار یک وعده را حذف کنید و در وعده ی بعدی پر خوری کنید، این امر عمل هضم را بیشتر خنثی می کند. بدن شما دقیقاً می داند که چقدر توانایی تحمل آن را دارد و گوش دادن به این نشانه های گرسنگی و سیری همراه با خوردن غذاهای گیاهی غنی از فیبر به شما کمک می کند تا عادات مناسب هضم را به دست آورید.

نگاه کردن به غذاهای داخل یخچال

۸.ممکن است دچار اختلال در غذا خوردن شوید.

افرادی که از برنامه های غذایی روزه داری متناوب پیروی می کنند یا از خوردن بعضی از وعده های غذایی صرف نظر می کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلال در خوردن هستند. همه این عواقب برای سلامت عمومی هر فرد مضر است و در یک سطح بالاتر، از کیفیت زندگی ما می کاهد، حتی شاید عدم دریافت مواد مغذی و سوخت رسانی صحیح در طول روز باعث شود از بسیاری از هدف گذاری ها در زندگی و برنامه ریزی ها جا بمانیم.

حذف وعده های غذایی نه تنها می تواند به اختلال پرخوری منجر شود، بلکه می تواند منجر به بی اشتهایی، یا حتی ارتورکسیا شود. کنار گذاشتن یک وعده غذایی به منظور مصرف کالری کمتر، به دلیل احساس گناه در مورد چیزی که ساعات ها قبل خورده اید یا به دلیل اینکه غذای سالن در دسترس شما قرار ندارد، نه تنها برای مغز شما، بلکه برای ذهنیت شما نیز مضر است.

۹.میل به مصرف کربوهیدرات و مواد قندی بیشتر

یکی از عواقب داشتن قند خون پایین و نادیده گرفتن نشانه های گرسنگی و سیری شما می تواند ولع مصرف برخی مواد غذایی به ویژه کربوهیدرات های ساده و قند باشد. هر دوی اینها یک سیری موقت و کاذب به شما می دهند، یعنی همان چیزی که بدن شما حاضر است در این مرحله دریافت کند و زودتر سیر شود. دو پیامد ناشی از تحقیق در کنار گذاشتن وعده های غذایی، وسوسه و هوس درباره غذا و همچنین از دست دادن کنترل خوردن وعده غذایی یا میان وعده بعدی است به ویژه هنگامی که صحبت از منابع کربوهیدرات تصفیه شده باشد. این بدان معناست که تلاش شما برای کاهش وزن با کنار گذاشتن وعده های غذایی یا نادیده گرفتن نشانه های گرسنگی در واقع نتیجه معکوس می دهد و منجر به پرخوری می شود. 

کنار گذاشتن وعده های غذایی می تواند به سرعت به خود تخریبی تبدیل شود. در حقیقت، مطالعات زیادی وجود دارد که حذف وعده های غذایی را با چاقی مرتبط می داند.

پژوهش های انجام شده!

علاوه بر عوارض ذکر شده، یک مطالعه منتشر شده در Eating Behaviors در آگوست ۲۰۱۵ نشان داد افرادی که از رژیم محدود کننده پیروی می کنند، بیشتر احتمال دارد به یک اختلال خوردن مانند اختلال زیاد خوردن مبتلا شوند. علاوه بر این، این مطالعه نشان می دهد اگر هر روز فقط یک یا دو وعده غذایی میل کنید و شام را کنار بگذارید، ممکن است در طول وعده های غذایی که مصرف می کنید، پرخوری کنید.

وعده غذایی مناسب برای شام

اهمیت شام سالم برای کاهش وزن

شما باید هر سه وعده غذایی خود را که هر کدام به مقدار مشخص است داشته باشید. بدن برای هضم غذا و جذب آن حد مشخصی دارد. حذف یک وعده غذایی برای مصرف راحت تر وعده غذایی دیگر عاقلانه نیست. شام مهم است زیرا می خواهید برای مدت طولانی بعد از آن گرسنه بمانید. “خوردن یک شام سالم به شما امکان می دهد انرژی کافی را در طول شب و صبح روز بعد ذخیره کنید. این کار به بدن کمک می کند تا تغذیه خود را کامل کرده و میزان متابولیک سالم را حفظ کند.”

در هنگام شب، بدن شما از فعالیت روز خسته می شود و شام قبل از خواب، غذای مورد نیاز شما را تأمین می کند. در فاصله طولانی از خوردن ناهار و صبح روز بعد، بدن شروع به استفاده از مواد مغذی خود می کند.

نکته جالب تر اینکه حذف شام می تواند منجر به اسیدیته، یبوست، سوزش سر دل و غیره شود. در بعضی مواقع ممکن است باعث می شود تا نیمه شب احساس گرسنگی کنید و فرصتی برای هوس کردن مصرف شکر کنید. این نه تنها با رژیم کاهش وزن شما اختلال ایجاد می کند بلکه باعث اختلال در خواب نیز می شود.

بیشتر بخوانید:

نکاتی برای جلوگیری از حذف وعده های غذایی

در طول روز به جای حذف وعده های غذایی، وعده های غذایی هوشمندانه تر میل کنید. سعی کنید تمام درشت مغذی را در طول روز و در وعده های غذایی مختلف میل کنید.

همیشه در فاصله ی بین مصرف وعده های غذایی اصلی یک میان وعده مانند ماست یا یک گرانول و حتی آجیل و یا میوه میل کنید تا ولع شما را برای خوردن وعده غذای اصلی کاهش دهد.

میان وعده هایی با پروتئین و فیبر زیاد میل کنید. آنها مدت طولانی تری شمارا سیر نگه می دارند.

وعده های غذایی خود را از قبل برنامه ریزی کنید یا آنها را شب قبل آماده و تهیه کنید.

برنامه هفتگی برای وعده های غذایی خود تهیه کنید که قبلاً در دسترس باشد و به آن عمل کنید.

وعده های غذایی اصلی در ساعات مشخصی از روز میل کنید.

آیا حذف وعده شام درست است؟

حدف هیچ کدام از وعده های غذایی عمل صحیحی نیست و توصیه نمی شود.

اگر به دلایلی مجبور به روزه داری متناوب و حذف وعده غذایی هستید با مصرف میان وعده های سالم مواد مغذی را استفاده کنید.

حذف وعده غذایی به ویژه شام نه تنها باعث کاهش وزن نمی شود بلکه باعث افزایش وزن می شود و سرعت متابولیسم را کند می کند.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Button