خواص زنجبیل و فواید شگفت انگیز آن بر بدن

0 68

زنجبیل به بهبود گردش خون پوست سر کمک می کند و در عین حال فولیکول های مو را تحریک می کند که به نوبه خود باعث رشد طبیعی مو می شود. بسیاری از ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب موجود در زنجبیل به تقویت تارهای مو برای مبارزه با ریزش مو کمک می‌کنند همچنین این گیاه به جلوگیری از ریزش مو کمک می‌کند.

تقریباً مصرف روزانه ۳ تا ۴ گرم کافی است. مصرف هر روز زنجبیل بی خطر است، اما متخصصان توصیه می کنند مصرف خود را به ۳ تا ۴ گرم در روز محدود کنید. اگر در دوران بارداری هستید، روزانه ۱ گرم آن را مصرف کنید. ثابت شده است که مصرف بیش از ۶ گرم زنجبیل در روز باعث مشکلات گوارشی مانند رفلاکس، سوزش سر دل و اسهال می شود.

معمولاً زنجبیل عوارض جانبی ایجاد نمی کند، اما اگر ریشه زنجبیل را بیش از حد بخورید، ممکن است کمی دچار ناراحتی معده شوید. عوارض جانبی آن عبارتند از آروغ زدن، نفخ، اسهال، سوزش سر دل، تحریک دهان، حالت تهوع و ناراحتی معده.

زنجبیل گیاهی علفی است. این گیاه بومی جنوب شرق آسیا است، و جزء سالم ترین و خوشمزه ترین ادویه های روی کره زمین است.

این گیاه با زردچوبه، هل و گالنگال در یک خانواده قرار می گیرد.

انتهای ساقه زنجبیل، ریزوم نام دارد که معمولاً از آن به عنوان ادویه استفاده می شود. اغلب به آن ریشه زنجبیل یا همان زنجبیل می گویند.

از این گیاه می توان به صورت تازه، خشک، پودر شده یا حتی به عنوان روغن یا آب میوه استفاده کرد. این ادویه خوراکی بسیار در دستور غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی اوقات از آن در غذاهای فرآوری شده و لوازم آرایشی نیز استفاده می شود.

در این مقاله از گروه هفت حیات ۱۲ فواید زنجبیل برای سلامتی که تحقیقات علمی نیز آنها را تایید کرده اند، آورده ایم.

 جینجرول ماده ای است که خواص دارویی قوی دارد و یکی از عناصر تشکیل دهنده زنجبیل است.

از زمان های بسیار دور از زنجبیل در انواع مختلف طب سنتی استفاده می کردند. از این ادویه برای هضم غذا، کاهش حالت تهوع، و مبارزه با آنفولانزا و سرماخوردگی بسیار استفاده می شود.

عطر و طعم منحصر به فرد زنجبیل به علت وجود روغن های طبیعی آن است که مهمترین آن جینجرول است.

جینجرول اصلی ترین ترکیب فعال زیستی در زنجبیل است. این ماده مسئول بسیاری از خواص دارویی زنجبیل است.

طبق تحقیقات انجام شده، جینجرول دارای اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی است. به عنوان مثال، به کاهش استرس اکسیداتیو کمک می کند. اکسیداتیو  همان رادیکال های آزاد بدن هستند که برای سلامتی ما مضر هستند.

به طور خلاصه، زنجبیل سرشار از جینجرول است، ماده ای با خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی.

 می تواند بسیاری از انواع تهوع، به ویژه حالت تهوع صبحگاهی را درمان کند.

 زنجبیل در برابر حالت تهوع بسیار موثر است

زنجبیل می تواند عوارض پس از جراحی های خاص که شامل حالت تهوع و استفراغ می شود را کاهش دهد. همچنین می تواند ایجاد حالت تهوع بعد از شیمی درمانی نیز کمک کند. اما در این مورد نیاز به مطالعات انسانی بیشتری است.

با این حال، در مواردی مثل حالت تهوع در خصوص بارداری، می تواند همانند حالت تهوع صبحگاهی، بسیار موثر باشد.

بر اساس بررسی ۱۲ مطالعه که شامل ۱۲۷۸ زن باردار بود، ۱٫۱ تا ۱٫۵ گرم زنجبیل می تواند به طور قابل توجهی علائم تهوع را کاهش دهد.

با این حال، این بررسی به این نتیجه رسید که زنجبیل هیچ تأثیری بر اپیزودهای استفراغ ندارد.

اگر چه مصرف زنجبیل بی خطر گزارش شده است، اما اگر در دوران بارداری هستید، قبل از مصرف مقادیر زیاد آن با پزشک خود صحبت کنید.

پزشکان توصیه می کنند زنان بارداری که زایمان آنها نزدیک است یا سقط جنین داشته اند از مصرف زنجبیل پرهیز کنند. همچنین مصرف زنجبیل برای کسانی که سابقه خونریزی واژینال و اختلالات لخته شدن نیز دارند منع مصرف دارد.

به طور کلی، با مصرف فقط ۱ تا ۱٫۵ گرم زنجبیل، می تواند به پیشگیری از انواع مختلف حالت تهوع از جمله تهوع ناشی از شیمی درمانی، حالت تهوع بعد از عمل جراحی و حالت تهوع صبحگاهی کمک کرد.

فواید زنجبیل برای سلامتی

 زنجبیل با میکروب های بدن مبارزه می کند

زنجبیل تازه دارای ترکیبات شیمایی است که در دفع مزاحم های خارجی مانند باکتری ها و ویروس ها به بدن کمک می کند. آنها مخصوصاً در متوقف کردن رشد باکتری هایی مانند E.coli و شیگلا عملکرد خوبی دارند. همچنین آنها می توانند بدنمان را از وجود ویروس هایی مانند RSV محافظت کنند.

کمک به حفظ سلامت دهان

زنجبیل با قدرت ضد باکتریایی که دارد موجب درخشان شدن لبخند شما می شود. ترکیبات فعال موجود در زنجبیل به نام جینجرول از رشد باکتری های دهان جلوگیری می کند. این باکتری ها همان باکتری هایی هستند که می توانند باعث بیماری پریودنتال، یک عفونت جدی لثه شوند.

کاهش حالت تهوع

هنگامی که معده درد دارید زنجبیل کمکتان می کند تا درد معده شما کاهش یابد، به خصوص در دوران بارداری. همچنین به رفع دریازدگی یا حالت تهوع ناشی از شیمی درمانی نیز کمک می کند.

باعث کاهش درد عضلات می شود

زنجبیل درد عضلانی را در محل آن از بین نمی برد، اما ممکن است به مرور زمان درد را آرام کند. در برخی از مطالعات، افرادی که درد عضلانی ناشی از ورزش داشتند و زنجبیل مصرف کردند روز بعد نسبت به کسانی که زنجبیل مصرف نکردند درد کمتری احساس کردند.

علائم و نشانه های آرتریت را کاهش می دهد

زنجبیل یک ضد التهاب است، به این معنی که تورم را کاهش می دهد. این ماده مخصوصاً برای درمان علائم آرتریت روماتوئید و استئوآرتریت مفید است. شما می توانید با مصرف آن به صورت خوراکی یا با استفاده از کمپرس یا چسب زنجبیل روی پوستتان به کاهش درد و تورم کمک کنید.

رشد سرطان را مهار می کند

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که مولکول‌های زیست فعال موجود در زنجبیل می تواند رشد برخی از سرطان‌ها مانند سرطان روده بزرگ، معده، تخمدان، کبد، پوست، سینه و پروستات را کاهش دهند. اما تحقیقات بیشتری لازم است تا ببینیم آیا این مورد حقیقت دارد یا خیر.

موجب کاهش قند خون می شود

یک مطالعه کوچک اخیر نشان داد که زنجبیل می تواند به بدن شما در استفاده بهتر از انسولین کمک کند. مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا ببینیم آیا زنجبیل می تواند به بهبود سطح قند خون کمک کند یا خیر.

دردهای پریود را تسکین می دهد

آیا شما هم از گرفتگی های دوران قاعدگی رنج می برید؟ پودر زنجبیل می تواند به شما کمک کند. در مطالعات انجام شده، مشاهده شد زنانی که ۱۵۰۰ میلی گرم پودر زنجبیل را یک بار در روز به مدت ۳ روز در طول چرخه قاعدگی خود مصرف کردند نسبت به زنانی که این کار را نکردند، درد کمتری احساس کردند.

کاهش گاز و بهبود هضم

بر اساس یک بررسی منبع معتبر در سال ۲۰۱۸، چندین مطالعه اثرات زنجبیل را بر گازهایی که در طول هضم در دستگاه روده تشکیل می‌شوند، بررسی کرده‌اند. این تحقیق نشان می‌دهد که آنزیم‌های موجود در زنجبیل می‌توانند به تجزیه و دفع این گاز کمک کنند. و برای هر نوع ناراحتی تسکین دهنده است.

علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهد که زنجبیل به افزایش حرکت در دستگاه گوارش کمک می کند. همچنین مشاهده شده بیماری یبوست را کاهش داده یا از آن جلوگیری می کند. به نظر می رسد که این گیاه دارای اثرات مفیدی بر روی آنزیم لیپاز پانکراس است که به هضم مواد در روده کوچک کمک می کند.

کلسترول خون را کاهش می دهد

یک دوز روزانه زنجبیل به شما در مبارزه با سطوح کلسترول بد یا LDL کمک می کند. در یک مطالعه اخیر، مصرف ۵ گرم زنجبیل در روز به مدت ۳ ماه، کلسترول LDL افراد را به طور متوسط ​​۳۰ امتیاز کاهش داد.

محافظت بدن در برابر بیماری ها

زنجبیل سرشار از آنتی اکسیدان است، ترکیباتی که از استرس و آسیب رسیدن به DNA شما جلوگیری می کند. آنها به بدن شما کمک می کنند تا با بیماری‌های مزمن مانند فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و بیماری‌های ریوی مبارزه کند، به علاوه دوران کهنسالی سالم را افزایش می دهد.

سوء هاضمه را برطرف می کند

اگر دچار سوء هاضمه مزمن هستید، زنجبیل می تواند درد شما را کمی تسکین دهد. مصرف زنجبیل قبل از غذا ممکن است سیستم گوارش شما را سریع‌تر تخلیه کند.

 به کاهش وزن کمک می کند

بر اساس مطالعات انجام شده بر روی انسان و حیوان، احتمالاً با مصرف زنجبیل می تواند در کاهش وزن نقش داشته باشد.

یک بررسی ادبیات در سال ۲۰۱۹ به این نتیجه رسید که مکمل زنجبیل به طور قابل توجهی وزن بدن، نسبت دور کمر به باسن و دور باسن را در افراد دارای اضافه وزن یا چاقی کاهش می دهد.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ روی ۸۰ زن چاق نشان داد که زنجبیل همچنین می تواند به کاهش شاخص توده بدن (BMI) و سطح انسولین خون کمک کند. سطح بالای انسولین خون با چاقی مرتبط است.

شرکت کنندگان در مطالعه دوزهای روزانه نسبتاً بالایی – ۲ گرم – پودر زنجبیل را به مدت ۱۲ هفته دریافت کردند.

بررسی ادبیات ۲۰۱۹ در مورد غذاهای کاربردی همچنین به این نتیجه رسید که زنجبیل تأثیر بسیار مثبتی بر چاقی و کاهش وزن دارد. با این حال، مطالعات تکمیلی بیشتری مورد نیاز است.

شواهدی که نشان داده اند زنجبیل به پیشگیری از چاقی کمک می کند در مطالعات حیوانی بیشتر است.

 موش‌هایی که آب زنجبیل یا عصاره زنجبیل مصرف می‌کردند، حتی در مواردی که از رژیم‌های غذایی پرچرب نیز تغذیه می‌شدند، به طور مداوم کاهش وزن بدن در آنها مشاهده شد.

توانایی زنجبیل برای تأثیرگذاری بر کاهش وزن ممکن است به مکانیسم‌های خاصی مرتبط باشد، مانند پتانسیل آن برای کمک به افزایش مقدار کالری سوزانده شده یا کاهش التهاب.

بنابراین، طبق مطالعات انجام شده روی حیوانات و انسان، زنجبیل می تواند به بهبود شاخص های مرتبط با وزن کمک کند. این اندازه گیری ها شامل وزن بدن و نسبت دور کمر به باسن می شود.

تغذیه و مقدار مصرف زنجبیل

زنجبیل منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است، اما ویتامین، مواد معدنی یا کالری قابل توجهی ندارد.

همانطور که وزارت کشاورزی بیان می کند، ۲ قاشق چای خوری زنجبیل تنها ۴ کالری منبع قابل اعتماد و مقدار قابل توجهی از هیچ ماده مغذی را تامین نمی کند.

بیشتر تحقیقات در مورد زنجبیل دوزهای بین ۲۵۰ میلی گرم (میلی گرم) تا ۱ گرم را که بین یک تا چهار بار در روز مصرف می شود، بررسی کرده است.

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) ریشه زنجبیل را با توصیه مصرف روزانه تا ۴ گرم منبع مطمئن به طور کلی بی خطر می داند.

خطرات مصرف زنجبیل

سازمان غذا و داروی آمریکا مصرف زنجبیل در رژیم غذایی را بی خطر می داند، اما استفاده از آن را به عنوان دارو یا مکمل تضمین یا پیشنهاد نمی کند.

محققان بسیاری ترکیبات موجود در زنجبیل را بررسی نکرده اند. همچنین، شواهد علمی از برخی نظرات در مورد خواص درمانی زنجبیل پشتیبانی نمی کند.

قبل از افزودن زنجبیل بیشتر به رژیم غذایی یا مصرف مکمل زنجبیل، با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید. برخی از مکمل‌ها می‌توانند با داروها تداخل داشته باشند یا عوارض دیگری برای سلامتی ایجاد کنند.

سخن آخر

زنجبیل سرشار از مواد مغذی و ترکیبات زیست فعال است که فواید بسیار و قوی برای بدن و مغز شما دارد.

این ماده خوراکی یکی از معدود غذاهای فوق العاده است که واقعاً ارزش افزودن به منوی غذا را دارد.

برخی از تحقیقات نشان می دهد که زنجبیل می تواند سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشد، التهاب و درد را کاهش دهد.

با این حال، اغلب تحقیقات بر روی دوزهای بسیار بالایی از عصاره های آن انجام گرفته است. به طور مثال ممکن است فردی با افزودن زنجبیل بیشتر به رژیم غذایی خود اثرات مثبتی بر سلامتی خود مشاهده نکند.

همچنین، مطالعاتی که به بررسی فواید سلامتی زنجبیل پرداخته اند، اغلب کوچک یا بی نتیجه بوده اند. درک کامل اثرات و ایمنی مکمل های زنجبیل به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Button